Львів’яни відзначають 765-ту річницю з дня заснування міста / фото Мирослава Бзікадзе

У Львові сьогодні з нагоди 765-ї річниці з дня заснування міста на площі Ринок відбулася урочиста церемонія.

Читайте такожНа Львівщині чоловік продавав комуністичний прапор з Леніним (фото)Як передає кореспондент УНІАН, вже другий рік поспіль у зв’язку з карантинними обмеженнями через COVID-19 святкування Дня міста відбувається по-особливому – жодних масових заходів у Львові не планують, проте біля головного входу до міської Ратуші все ж відбулася урочиста церемонія з королем та королевою, лицарями та підняттям знамена міста.

У центрі міста відбулася урочиста церемонія / фото Мирослава Бзікадзе

У церемонії взяли участь історичні реконструктори «Ордену Паладинів». Також долучилися громадські діячі та історики. Її мета – показати Львів як столицю давнього королівства із 700-літньою історією.

З нагоди Дня міста львів’ян повернули у 1300 рік / фото Мирослава Бзікадзе

«Ми реконструюємо події 1300 року – період максимального розквіту середньовічної держави, коли Королівство Русі було сильним і міцним, а місто Лева було його столицею. Сподіваємось, що така концепція стане традиційною для нашого міста, як це є в багатьох країнах Європи», – сказав керівник військово-історичного клубу «Орден Паладинів» Віталій Федорінін.

Жодних масових заходів на День міста у Львові не планують / фото Мирослава Бзікадзе

За словами директора департаменту розвитку Львівської міської ради Наталії Бунди, особливість церемонії у тому, що відтепер це буде новий офіційний церемоніал почесної варти з нагоди Дня міста, який проводитимуть щорічно.

фото Мирослава Бзікадзе

«Церемонія створена за найкращими європейськими зразками стилізованих історичних урочистих подій. 1300 рік – це золотий вік середньовічної держави, столицею якої на той час був Львів. Королівству Русі на той момент був 101 рік, і ще був живий король Лев Данилович, а сам Львів був столицею величезного Королівства Русі. Більше півстоліття існував королівський двір з його традиціями, етикетом та пафосом», - зазначила Бунда.

фото Мирослава Бзікадзе

З огляду на пандемію, усі учасники, які долучилися до урочистостей, дотримувались карантинних обмежень: були в масках та намагалися зберігати дистанцію. Задля цього тимчасово перекрили рух трамваїв площею Ринок.

Вас також можуть зацікавити новини