Українці слідкують за політичним життям країни / Фото УНІАН

Більш ніж половина громадян в Україні нині активно слідкують за політичними подіями в країні.

Про це свідчать результати опитування «Рік від виборів Верховної Ради: оцінки громадян», проведеного групою «Рейтинг» 16-17 липня.

Згідно з результатами опитування, 55% респондентів активно слідкують за політичними подіями в Україні, 25% роблять це інколи, 14% – рідко, 6% – взагалі не цікавляться політикою. 14% зазначили, що їм важко відповісти.

Відео дня

Читайте такожПонад 30% українців схвалюють заборону комуністичної символіки та перейменування вулиць - опитування

«При цьому чим старші респонденти, тим частіше вони слідкують за політичними подіями. У порівнянні з квітнем кількість тих, хто цікавиться новинами вітчизняної політики, зросла», - йдеться в повідомленні соціологічної служби.

Для порівняння, відповідно до даних попереднього опитування, активно цікавилися політичними подіями 43% населення, не цікавились зовсім 11%, інколи цікавились – 26%, не дали відповіді на запитання 19%.

Опитування проводилось серед 2 тис. респондентів у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, шляхом інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності – не більш як 2,2%.

Як повідомляв раніше УНІАН, у липні 2020 року 37% українців задоволені діяльністю Володимира Зеленського на посаді президента. При цьому 59% респондентів дають протилежні оцінки.