Фото УНІАН

Тариф на електроенергію для населення необхідно підняти через абсолютно критичну ситуацію в енергетиці, яка виникла внаслідок масованих ударів по енергосистемі.

Про це заявив народний депутат з фракції "Голос" Андрій Осадчук. "Рішення про підняття тарифів буде точно ухвалено наступного тижня. Тобто це не щось таке абстрактне, це точно відбудеться наступного тижня. Це продиктовано тим, що у нас абсолютно критична ситуація в енергетиці. Це всі мають розуміти", - сказав він.

Нардеп пояснив, що зараз тариф на електроенергію економічно не обґрунтований, і він нижче собівартості виробництва електрики. Водночас внаслідок руйнувань в енергетиці потрібно ремонтувати пошкоджене обладнання та будувати нову генерацію на заміну зруйнованій.

Відео дня

"Ще раз, є ризик того, що у нас буде така зима, якої не було ще до цього. Ми в принципі, цю останню зиму проскочили. Згадайте, як мінімум місту Києву драми не було жодної ні з теплом, ні з енергетикою. Тому ситуація дуже складна", - наголосив Осадчук.

Раніше заступник міністра енергетики Микола Колісник заявляв, що завдяки торішньому перегляду тарифу на електроенергію для побутових споживачів українська енергосистема отримала 3 ГВт потужностей.