На Херсонщині затримали торговця боєприпасами / фото hr.npu.gov.ua

У Херсонській області затримали торговця боєприпасами, який шукав "трофеї" на колишніх позиціях російських загарбників та українських військових.

Як повідомляє регіональний главк Національної поліції, правоохоронцям стало відомо, що 32-річний житель одного з населених пунктів Білозерської громади шукає покупця на зброю та боєприпаси. 

Встановлено, що місцевий житель відшукує колишні місця розташування військових позицій армії агресора та ЗСУ, де знаходить "трофеї", щоб потім продати. 

Відео дня

Як зазначається, фігуранта затримали під час збуту гранати РГД-5 та запалу УЗРГМ-2 (уніфікований запал ручної гранати модернізований), які він продав місцевому жителю за 2 тис. гривень. 

На Херсонщині затримали торговця боєприпасами / фото hr.npu.gov.ua

Гроші та боєприпаси у чоловіка вилучили. 

"За місцем мешкання чоловіка провели санкціонований обшук. В помешканні поліцейські виявили та вилучили ще дві гранати РГД-5, гранату РГО (ручна граната - УНІАН) та постріл ВОГ-25", - повідомили правоохоронці.

На Херсонщині затримали торговця боєприпасами / фото hr.npu.gov.ua

Зараз чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Проводяться необхідні слідчі дії та низка експертиз. Фігуранту  загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області затримали правоохоронця, який збував криміналітету зброю та боєприпаси під час війни. Правоохоронець крав зброю у своїй військовій частині та шукав охочих придбати її серед представників криміналітету. Затримали "комерсанта" у погонах під час продажу чергової партії бойових припасів та зброї. Майже півтори тисячі патронів та пістолет він  хотів збути за 600 доларів. Йшлося, що зловмисник налагодив свій "бізнес" з листопада 2022 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: