false

У Чернігівській області державні реєстратори проводять перереєстрацію земельного банку сільгосппідприємства "АГРОДІМ" на фірму-клон "Агродім." ( з точкою).

Нова компанія була створена 24 травня 2021 року людьми, яких вважають наближеними до агрохолдингу «Кернел» Андрія Веревського. Обидві компанії очолює одна і та ж людина-Олександр Рубан. Місце реєстрації підприємств також збігається. Подробиці на своїй сторінці у Фейсбук розповіла приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Людмила Давиденко.

Свою роботу реєстратори кількох центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) області проводять попри судову заборону на будь-які дії, пов'язані з власністю та майновими правами підприємства «АГРОДІМ», що є кримінально караним діянням. Керівники ЦНАПів отримали документи, які підтверджують наявність судової заборони, однак внесення до реєстру змін за договорами оренди паїв тривало.

Відео дня

В цей же час приватний виконавець спробував оголосити особисто директору «АГРОДІМ» судове визначення (ухвалу) про заборону відчужувати майно і припиняти право підприємства на оренду, проте зіткнувся з жорсткою перешкодою з боку охорони і погрозами застосувати фізичну силу.

На місце подій була викликана поліція, а також оперативно-слідча група з метою забезпечити законні дії приватного виконавця - оголосити і передати копію ухвали (ухвалу) суду. Однак, навіть незважаючи на наявність поліції, вручити документи особисто директору не вдалося.

Весь час машину приватного виконавця супроводжувало кілька автомобілів охорони «АГРОДІМ».

Таким чином, на думку юристів, нинішні власники "АГРОДІМ", яких вважають пов'язаними з агрохолдингом "Кернел", намагаються не допустити повернення підприємства власниці Валентині Давиденко - матері загиблого рік тому народного депутата Валерія Давиденка. Валентина Давиденко подала кілька позовів до судів, вимагаючи розірвати договори про перехід 76% з 100% належних їй корпоративних прав.

Незабаром після цього була зареєстрована фірма "Агродім." (з точкою), на яку йде перереєстрація земельного банку "АГРОДІМ".

На думку Людмили Давиденко, дружини загиблого рік тому народного депутата Валерія Давиденка, всі ці дії спрямовані на «розмивання» активів сільгосппідприємства, щоб після задоволення судового позову власниці повернулася лише компанія-«пустушка».