У гуртожитку підприємства нібито провели ремонт / фото: УНІАН

Водії тролейбусів, автобусів і трамваїв КП "Київпастранс" скаржаться нібито на корупцію в комунальному підприємстві через  неякісно проведений ремонт в гуртожитку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як зазначається, для реконструкції в Куренівському тролейбусному депо виділили півтора мільйона гривень і, за офіційними документами, після проведеного тендера, капітальний ремонт повинні були завершити у квітні цього року. Зараз столичне Куренівське депо після так званого "ремонту" має вкриті грибком стіни і старі душові кімнати. Це гуртожиток, де живуть водії автобусів, тролейбусів, трамваїв, які приїхали на роботу з різних куточків України. На відновлення кімнат вони чекали 10 років.

Читайте такожВодіїв і контролерів транспорту Києва щодня перевіряють термометром – Київпастранс

Більшість жителів бояться втратити роботу, тому відмовляються говорити на камеру.

"Люди бояться, тому що вони тут живуть по 400 гривень на місяць. Зараз їх звільнять, вони залишаться без роботи", - каже водій підприємства Андрій.

Заступник директора депо відмовився коментувати ситуацію. І як тільки побачив журналістів - навіть спробував заборонити зйомку.

На сайті публічних закупівель ProZorro опублікована інформація, що в тендері на ремонт туалетів кухні, коридору і душовою, виграла фірма ТОВ СК "ДАН". Її статутний капітал у три тисячі гривень, а сума ремонтних робіт майже 1,7 млн гривень.

Читайте такожСуп, собака, підвіконня: які найдивніші речі губили кияни у маршрутках у 2019 році

"У них фінансування не було. Вони підписали контракт, але гроші не перерахували...", - говорить директор ТОВ "СК ДАН" Андрій Данилюк.

На питання журналістки, чому статутний капітал малий, відповів, що вони "невелика будівельна фірма". Чому провели тендер, а гроші не перерахували, журналісти намагалися запитати у директора та його заступника. Втім, обох на робочому місці протягом дня не було.