У нашій країні "Дельта" може "атакувати" дітей, попередив медик / ua.depositphotos.com

В Україні "мішенню" штаму коронавірусу COVID-19 "Дельта" можуть стати неповнолітні.

Коронавірус може "атакувати" дітей, оскільки в нашій країні їх не вакцинують, розповів в інтерв'ю ТСН.uа головний інфекціоніст Львівщини – директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

Співрозмовник зазначив, що неповнолітні є в організованих колективах, і тому існує ризик виникнення спалаху захворюваності.

Відео дня

Читайте такожКомаровський попередив про небезпеку коронавірусу "Дельта""…Сьогодні є дані закордонних наукових центрів про те, що на COVID-19 почали хворіти діти. В Україні ми знаємо, що діти не підлягають вакцинації від коронавірусу. А тому існує висока потенційна небезпека, що на якомусь рівні почнуть хворіти неповнолітні…", – попередив медик.

Раніше повідомлялося, що штам "Дельта" вперше виявили в Індії навесні 2021 року, він вважається дуже заразним. Пізніше новий штам виявили у понад 130 державах світу, і він став домінувати на Землі. 

В Україні штам "Дельта" станом на 28 липня знайшли у 17 осіб, у Києві були госпіталізовані шестеро людей, один з пацієнтів помер.

Вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Громадян вирішили вакцинувати поетапно – першими уколи мали отримати медики, військові та педагоги.

Наприкінці липня стартував останній етап вакцинації – укол може отримати кожен повнолітній громадянин.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін говорив, що з початку серпня щеплення від коронавірусу зможуть отримати діти від 12 років, які матимуть відповідне медичне заключення чи виїжджатимуть за кордон з гуманітарною метою.