Кабмін оновлює стратегію реформування митниці, заявив глава уряду Шмигаль / фото УНІАН

Уряд оновлює стратегію реформування митниці, яка охоплюватиме подальшу її інтеграцію з ЄС, спільний контроль на західному кордоні, комплексне будівництво прикордонної інфраструктури, цифровізацію та боротьбу з корупцією.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо реформи митниці, повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.

За словами Шмигаля, Україна вже реалізує можливості митного безвізу з ЄС у режимі спільного транзиту (NCTS), а також отримала від Єврокомісії високу оцінку щодо виконання її вимог у митній сфері.

Відео дня

"Подальша реформа митниці передбачає ряд практичних кроків. Це установка сканерів. Це спільний контроль українських митників і митників країн ЄС. Для цього необхідно узгодити наше законодавство з Європейським. Один з пріоритетних напрямків реформування - цифровізація митниці",- сказав прем'єр-міністр.

Він уточнив, що в цьому контексті мова йде про обмін даними, створення спрощеної системи електронної черги, в також електронного розмитнення через цифровий додаток "Дія".

Шмигаль підкреслив, що окремим напрямком буде модернізація прикордонної інфраструктури. Глава уряду дав завдання створити робочу групу для оновлення Стратегії реформування митниці.

3 березня Шмигаль заявив, що в Україні протягом 2023 року планується втілити митну реформу, що унеможливить зловживання та корупційні ризики.

Кабмін провів ряд кадрових перестановок у Держмитслужбі

Уже в перших числах лютого 2022 року народні депутати України анонсували, що незабаром весь керівний склад митниці буде звільнений.

Цього ж дня Кабінет Міністрів звільнив виконуючого обов'язки голови митниці В'ячеслава Демченка та його заступників Олександра Щуцького та Руслана Черкаського й призначив тимчасовим керівником Сергія Звягінцева

Цьому передувала зміна керівників відразу п'яти очільників місцевих обласних організацій та прокуратур. Тоді повідомлялося, що влада України всерйоз зайнялася реформою головних державних органів. 

Вас також можуть зацікавити новини: