Через контроль посадки пасажирів на зупинках утворилися черги / фото прес-служби мерії Одеси

В Одесі у зв'язку з посиленням карантину почали роботу «посадочні команди» для контролю за розсаджуванням пасажирів у громадському транспорті.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в Одесі значно посилили карантинні заходи. Зокрема, в міському електротранспорті перевозять те число пасажирів, яке відповідає кількості посадкових місць.

У результаті, на багатьох зупинках утворилися черги – люди не можуть дістатися місця призначення.

Відео дня
Відсьогодні громадський транспорт Одеси перевозить виключно сидячих пасажирів / фото прес-служби мерії Одеси

Як пояснили в мерії Одеси, з 20 серпня трамваї і тролейбуси комунального підприємства «Одесміськелектротранс» перевозять тільки сидячих пасажирів. Це пов'язано з тим, що Одеса включена у «жовту» зону епідемічної небезпеки, що передбачає протиепідемічні обмеження.

«Сформовано «посадочні команди», які на вузлових зупинках проводять профілактичну роботу з пасажирами, роз'яснюють важливість дотримання нових вимог. Такий самий режим діє і в маршрутних автобусах», - заявили в мерії.

У міському транспорті продовжує діяти масковий режим. На кінцевих зупинках у транспортних засобах проводять дезінфекцію салону.

За останню добу в Одеському регіоні зафіксовано 126 нових випадків коронавірусу / фото прес-служби мерії Одеси

У мерії просять не створювати масові скупчення і дотримуватися дистанції 1-1,5 метра з метою попередження і недопущення поширення в місті СOVID-19.

За інформацією Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України, на ранок 20 серпня в Одеській області зареєстровано 5406 випадків COVID-19, з них 2096 – у жителів Одеси. За останню добу в регіоні зафіксовано 126 нових випадків захворювання.

Коронавірус в Україні: що відомо