Громадяни не поспішають дотримуватися вимог карантину / t.me/h_saltovka

У Харківській області продовжують ігнорувати вимоги карантину, попри неодноразові заклики уряду й окремо міністра охорони здоров’я Максима Степанова їх дотримуватися.

Фото нових порушень з’явилось на місцевому Telegram-каналі ХС. Харьков.

Читайте такожШмигаль допустив закриття метро у Києві

Відео дня

Небайдужі громадяни, зокрема, зняли на камеру переповнений салон автобуса, який прямував до Краматорська. Через ігнорування карантину водієм частина пасажирів стояла, оскільки транспорт на таку кількість осіб не розрахований.

«Автобус 250 Харків-Краматорськ, 8:35. Хто де купує квитки: інтернет, каса. У результаті ви можете прийти і вам водій скаже: «або стоячи, або ідіть здавайте. Опісля водій набирає повний автобус людей і на зауваження не реагує», – йдеться у повідомленні.

Схожу ситуацію зафіксували й у потягу Укрзалізниці, де громадян розмістили на всіх місцях, усупереч правилам перевезення на період карантину.

«Сьогодні їхали 81-м поїздом Харків-Новоолексіївка. Коли купували квитки, то продавали тільки два місця у купе. І який же був наш подив, коли ми зайшли, а в нашому купе продано усі чотири місця, і так у всьому вагоні», – йдеться в іншому повідомленні.

Натовпи громадян також сфотографували на місцевому вокзалі

Як повідомляв УНІАН, у регіонах з різким зростанням нових випадків COVID-19 можуть посилити карантин.

«В умовах адаптивного карантину було різке зростання в деяких областях, збільшення кількості нових випадків, різке заповнення ліжок в лікарнях, тобто критерії, визначені в постанові (уряду), перевищені по 13 областях. Це і західні області, і місто Київ», - зазначив Степанов.