Київ незабаром покине "червону" зону / фото УНІАН, Чузавков Сергій

З 1 травня Київ з великою ймовірністю вийде з "червоної" зони карантину - в місті знову запрацює громадський транспорт, відкриються торгові центри й ресторани.

Про це розповів мер столиці Віталій Кличко в ефірі каналу "Україна 24".

Рішення про завершення локдауну, каже Кличко, ухвалюватимуть за критеріями, прописаними медиками та епідеміологами. 

Відео дня

Читайте такожВихід із "червоної" зони: стало відомо, чи залишитись у Києві жорсткий карантин на Великодні свята

"Хочу зачитати кілька норм: завантаженість ліжок сьогодні 56%, ліжок з киснем завантажено майже 60%. Кількість тестувань на 100 тисяч населення - понад 350. Госпіталізація повинна бути не більше 59 осіб на 100 тисяч населення, у нас зараз поки 57, тобто ми відповідаємо критеріям, але не всім", - сказав він.

Кличко зазначив, що локдаун став важким випробуванням для малого та середнього бізнесу. Рішення про вихід з нього прийматиме комісія з ТЕБ і НС.

"Сподіваюся, завтра комісія прийме відповідне рішення. Я не виключаю, що з великою ймовірністю з 1 травня ми зможемо перейти з червоної в помаранчеву зону, що буде відкритий громадський транспорт, з дотриманням обмежень відкриті кафе і ресторани, ТРЦ. Ми однозначно будемо робити все для того, щоб транспорт не був переповнений", - заявив Кличко.

Мер додав, що також завтра буде прийнято рішення щодо дитячих садків і шкіл.

Карантин у Києві: обмеження і заборони

  • Київ з 23 березня знаходиться в "червоній" зоні епіднебезпеки.
  • З 5 квітня в Києві через погіршення епідситуації введено жорсткий локдаун, зокрема проїзд у громадському транспорті здійснюється за спецпропусками. Закриті дитсадки та школи.
  • 14 квітня дія жорстких карантинних обмежень продовжили до 30 квітня.
  • Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що вже до кінця цього тижня Київ покине "червону" зону карантину.