Стало відомо, скільки українці витратили в рамках програми "єПідтримка" / фото УНІАН, Микола тис

В рамках програми "єПідтримка" українці подали вже 8,1 млн заявок на отримання однієї тисячі за вакцинацію, і вже витратили 2,5 млрд грн.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

За його словами, найпопулярнішими напрямками залишаються:

Відео дня
  • книги (885 млн грн),
  • кіно (568 млн грн),
  • залізничні квитки (284 млн грн).

На ліки українці віком від 60 років витратили вже 179 млн грн.

Шмигаль нагадав, що отримати 1000 грн в рамках програми "єПідтримка" тепер можуть і повністю щеплені підлітки від 14 років.

"Цього тижня уряд розширив ініціативу президента. Крім того, витратити кошти можна ще й на освітні курси, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя та друкарську продукцію", - написав він.

Крім того, зазначив Шмигаль, за ініціативою президента українці незабаром зможуть отримати в рамках програми додаткові 500 грн за бустерну дозу. З 1 лютого відповідні ковід-сертифікати вже стали доступні в додатку "Дія".

Читайте такожУкраїнці отримають ще по 500 гривень за вакцинацію бустерною дозою - Зеленський

15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози антиковідної вакцини, зможуть отримати по одній тисячі гривень.

2 грудня 2021 року Верховна Рада виділила на ці цілі з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн. У держбюджеті на 2022 рік на програму передбачено 3 млрд грн.

Вас також можуть зацікавити новини: