"Метінвест" поставляє кисень лікарням

Меткомбінат імені Ілліча групи "Метінвест" з 1 по 9 лютого 2022 року передав лікарням Донецької області 39 тонн рідкого кисню, життєво необхідного для порятунку хворих.

Про це повідомили у прес-службі "Метінвесту". 

У Маріуполі на лікуванні з коронавірусом перебувають понад 6 тисяч осіб. COVID-інфіковані отримують кисневу терапію, газ безкоштовно постачає комбінат Ілліча.

Відео дня

Так, з початку лютого газ отримала низка лікарень Маріуполя - №1, №4 і №9. Також підприємство передало 8,2 т рідкого кисню Покровській лікарні інтенсивного лікування.

"Життєво важливий газ в необхідному обсязі поставляється в маріупольські медустанови, а при необхідності відвантаження здійснюються і в інші міста України", - зазначила в. о. директора по персоналу та соцпитань меткомбінату Ілліча Олена Кондалова.

На сьогодні "Метінвест" - один з найбільших постачальників кисню в лікарні. Коли в жовтні Україна зіткнулася з його дефіцитом, компанія істотно наростила відвантаження до медустанов. Всього за 2021 рік підприємства "Метінвесту" безкоштовно передали майже 6 тис.тонн рідкого і понад 182 тис. кубометрів газоподібного кисню більше сотні лікарень в 17 областях країни.