Ще 13 поранених українських військовослужбовців пройдуть лікування у німецьких містах Берлін, Ульм, Кобленц.

Як повідомили УНІАН у Посольстві Німеччини в Україні, транспортний літак німецьких Військово-повітряних сил Airbus A310 вже вдесяте приземлився з місією медичної евакуації у київському аеропорту "Бориспіль", щоб перевезти поранених на лікування до Німеччини.

"Сьогодні в центрі уваги перебувають люди, яким ми допомагаємо. Я рада і пишаюся також тим, що Бундесвер виконує такі завдання", - заявила посол Анка Фельдгузен.

Читайте такожБойовики 11 разів обстріляли українських військових, є поранений

У Головному військовому клінічному госпіталі Києва група з шести лікарів разом з українськими офіцерами медичної служби вивчали медичні висновки і розмовляли з пацієнтами. Зараз вилітають 13 військовослужбовців, які зазнали тривалої шкоди здоров'ю внаслідок вогнепальних поранень і вибухів під час бойових дій. Вони будуть лікуватися в госпіталях Бундесверу.

Лікування українських військових у Німеччині

Всього за шість років до Німеччини було доставлено 139 пацієнтів. Проект розпочався у 2014 році, коли на літаках екстрено вивозили поранених участників протесту на Євромайдані. Однак зараз у Німеччині не займаються невідкладними випадками, а надають допомогу в лікуванні тривалих травм.