Водіїв-порушників позбавлятимуть ліцензії / Ілюстрація REUTERS

У Києві перевірятимуть приватних перевізників на предмет дотримання норм карантину про перебування в салоні обмеженого числа пасажирів - не більше, ніж половина сидячих місць.

Про це повідомив глава Держспоживслужби столиці Олег Рубан в ефірі каналу "Україна 24".

Рубан підкреслив, що можлива заборона на пасажирські перевезення в Києві призведе до колапсу для соціально-критичних об'єктів.

Відео дня

"У нас є досвід минулого року, коли громадський транспорт працював по спецпропусках, і це не дало ефекту. Що в цілому стосується роботи міста Києва в "червоній" зоні, то сьогодні перша рекомендація у всіх документах - обмежити роботу всіх суб'єктів господарства, підприємств, організацій та установ. На жаль, деякі суб'єкти на сьогодні не обмежили", - сказав він.

Читайте такожСтало відомо, хто штрафуватиме киян за відсутність захисної маски на вулиці

За словами Рубана, готуються рейди на маршрутки, які порушують обмеження щодо перевезень. Сьогодні, зазначив він, є контроль за тролейбусами і трамваями.

"Маршрутні таксі знаходяться за межами контролю, кожен день складаються численні протоколи. Я думаю, що будуть у нас рейди по маршрутках, покарання буде аж до позбавлення ліцензій на перевезення. Це виключно прерогатива Укртрансбезпеки в Міністерстві інфраструктури. Сьогодні ми отримали припис від КМДА з приводу контролю разом з Патрульною поліцією. З завтрашнього дня будемо перевіряти і передавати інформацію в Укртрансбезпеці для позбавлення ліцензій", -  сказав він.

Локдаун у Києві: подробиці

  • Місто Київ та Одеська область, починаючи відсьогодні, 23 березня, знаходяться в "червоній" зоні карантину.
  • "Червона" зона передбачає ряд обмежень на території, яка підпадає під її дію.
  • Напередодні Кабмін дозволив місцевій владі встановлювати обмеження на роботу транспорту в "червоних" регіонах. У Києві вже вирішили, що транспорт зупиняти не будуть, проте він працюватиме з низкою обмежень.
  • Сьогодні журналісти показали, як у громадському транспорті столиці ігноруються карантинні обмеження.