/ фото ua.depositphotos.com

Українці вчаться жити в умовах відімкнень електроенергії. Тож їм порадили, як і де зберігати продукти, коли світла немає. І що можна приготувати власникам квартир з електричними плитами.

Тим жителям України, в яких вдома електроплита, радять купити газовий пальник, на якому можна приготувати їжу, йдеться у сюжеті ТСН. А також регулярно можна заливати окропом термос про запас, температуру води такий посуд зберігає до 12 годин.

Такою водою можна залити вівсянку, гречку чи кускус - от вже й готовий гарнір. А от м'ясо радять не готувати із запасом - підсмажуйте чи варіть рівно стільки, скільки зможете швидко з'їсти.

Крім того, українцям радять купувати консерви, але їх не можна зберігати у жодному разі за кімнатної температури. Якщо ви не можете без молока, купуйте лише ультрапастеризоване.

"Готова їжа у вимкненому холодильнику залишається безпечною до 4 годин. У повній морозильній камері продукти не псуються 48 годин, у напівпорожній - до 24 годин", - йдеться в сюжеті.

Щоб продукти довше не псувалися, потрібно помістити у морозилку акумулятори холоду та пляшки з водою, а коли вимкнуть світло, покласти їх у холодильну камеру. Врятує й термосумка, виручить і балкон. 

У Держспоживслужбі попередили й ще про один момент: українці люблять за умов відсутності світла зберігати продукти на балконі. Та для безпечності продуктів важлива стала температура, а так їх то заморожують, то розморожують, вносячи до оселі. 

Блекаут в Україні

Через постійні ракетні удари Росії по території України пошкоджено низку об'єктів енергетики. Через це українці змушені сидіти годинами без світла, води й тепла. 

Остання масштабна атака РФ сталася 23 листопада, вона занурила Україну у темряву. Подекуди жителі країни були без світла й води понад 40 годин. Міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що це й був вже блекаут. Своєю чергою, в ОП кажуть, що блекаут ще не трапився. 

Наразі українців закликають запастися переліком необхідних продуктів та речей на кілька днів, оскільки прийдешнього тижня не відкидаються нові ракетні удари РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: