фото УНІАН (ячеслав Ратинський)

Група компаній "Метінвест" інвестує в місто Маріуполь, де будуть побудовані нові виробничі потужності підприємства, понад 1,5 млрд дол. до 2030 року.

Про це в інтерв'ю журналу Forbes сказав генеральний директор компанії Юрій Риженков.

"Думаю, навіть більше (компанія збирається інвестувати в Маріуполь понад 1,5 млрд дол. - УНІАН)", - сказав він.

Відео дня

"Ми приймали рішення про будівництво МБЛЗ №4 (новий комплекс машини безперервного лиття заготовок – УНІАН) в Маріуполі у 2015 році. Рішення на 150 млн дол. інвесткомітет проходив буквально на тому ж тижні, коли там підірвали мости. Хтось скаже, ви щось знали. Просто ми аналізували ситуацію на кордоні, геополітичну ситуацію. І розуміли, що вигод для Російської Федерації, "ДНР", "ЛНР", від нападу немає", - додав Риженков.

Читайте такожМаріуполь випередив Київ та Одесу в рейтингу міст за якістю життяЯк повідомляв УНІАН, гірничо-металургійна група "Метінвест" почала реалізацію найбільшого проекту будівництва нового прокатного цеху в Маріуполі, який почався на майданчику Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча (ММКІ).

Це масштабний проект будівництва з нуля цеху з виробництва холоднокатаного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону.

Найбільша інвестиція у нове виробництво за історію незалежності України.

Активна фаза будівництва нового цеху на ММКІ запланована на 2022–2024 роки.