В небо запустили біло-червоно-білий прапор / фото УНІАН

7 лютого у Києві відбулася акція до Міжнародного дня солідарності з Білоруссю.

Читайте такожУ російській в'язниці помер засуджений з КримуУчасники пройшли за маршрутом Михайлівська площа - Володимирський пішохідний міст - Хрещатик - Майдан Незалежності.

В руках вони тримали біло-червоно-білі прапори та плакати з написами "Ми разом", "Перемога близько". 

Відео дня

Пізніше в небо запустили біло-червоно-білий прапор.

Вибори і протести в Білорусі

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримували учасників мітингів і застосовували до них силу, відкривали політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • 2 жовтня Європейський Союз офіційно ввів санкції проти 40 представників режиму Лукашенка, причетних до придушення мирних протестів і фальсифікації президентської виборчої кампанії в Білорусі. У списку самого Лукашенка не було.
  • 13 жовтня Тихановська оголосила Лукашенку народний ультиматум. Лідер білоруської опозиції заявила, що до 25 жовтня повинні виконати три вимоги: Лукашенко повинен оголосити про відставку, має припинитися насильство на вулицях, повинні звільнити всіх політв'язнів.
  • 6 листопада Європейський союз ввів санкції проти Олександра Лукашенка і 14 білоруських чиновників. Як зазначено на сайті Європейської Ради, в цілому санкції введені проти 59 осіб з Білорусі.