Воєнком пояснив, коли особиста явка у ТЦК для оновлення даних не потрібна / ua.depositphotos.com

Заступник начальника мобілізаційного відділу ТЦК Солом’янського району Києва — підполковник Павло Литвин розповів, у якому випадку для оновлення даних потрібно приходити саме в ТЦК, а коли працівників центру комплектування можна й не турбувати.

"Якщо йдеться лише про зміну місця проживання, номера телефону, електронної пошти чи, скажімо, прізвища — можна просто актуалізувати інформацію про себе через застосунок у телефоні. У такому разі турбувати ТЦК справді не варто, адже там і без цього вистачає роботи", - розповів Литвин в інтерв’ю "Громадському".

За його словами, до центру комплектування необхідно йти, коли потрібна особиста присутність: щоб написати заяву, отримати направлення на проходження ВЛК, коли справа стосується бронювання чи зміни статусу військовозобов’язаного.

Відео дня

При цьому Литвин зазначив, що зазвичай оминути ТЦК намагаються ті, хто не має бронювання і не може розраховувати на відстрочку від мобілізації. Але такий маневр не означає, що їм зрештою не доведеться особисто звернутися до центру комплектування.

Він також зазначив, що зараз представники ТЦК чергують в ЦНАПах та надають консультації щодо військового обліку й інших питань, що перебувають у компетенції центру комплектування. Якщо запит виходить за межі повноважень центру адмінпослуг, людину скерують до ТЦК. 

Мобілізація в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, 18 травня в Україні набрав чинності Закон про мобілізацію, згідно з яким військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років мають 60 днів, щоб оновити свої облікові дані. Зробити це можна у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті за допомогою програми "Резерв+", яку також запустили 18 травня.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що електронні повістки не будуть надходити до мобільного застосунку "Резерв+"

Вас також можуть зацікавити новини: