На Дніпропетровщині за програмою Зеленського будують нове житло для дітей-сиріт / фото adm.dp.gov.ua

У селі Вакулове Дніпропетровської області будують новий малий груповий будинок, що стане домівкою для 10 дітей-сиріт. Роботи виконуються за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

"Втілюємо нові стандарти у вихованні сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. У різних куточках області зводимо малі групові будинки. Обстановка в оселях максимально наближена до домашньої. Аби малечі було комфортно і затишно", – коментує голова ОДА Валентин Резніченко.

Відео дня

Будинок зведуть із цегли, він буде одноповерховим. Фасад і покрівлю утеплять. На подвір’ї обладнають ігровий майданчик, клумби, а також терасу, де можна буде разом снідати і відпочивати.

У Дніпропетровській області за програмою Зеленського зводять сьомий будинок для дітей-сиріт / фото adm.dp.gov.ua

Всередині для дітей облаштують 5 спалень, розрахованих на двох осіб кожна. Зони загального користування, такі як ігрову, вітальню, їдальню і кухню, об’єднають у велику кімнату-студію.

У будинку сімейного типу проживатимуть діти від 3 до 18 років, які ходитимуть у місцеві садочок і школу. З ними позмінно перебуватимуть педагоги. 

Це вже сьомий будинок сімейного типу, збудований на Дніпропетровщині. Наразі, крім дому в Вакуловому, за програмою "Велике будівництво" створюють ще один у Петрівцях Синельниківського району.

Як повідомлялось, в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Дніпропетровській області також активно розвивають спортивну інфраструктуру. Зокрема, капітально ремонтують стадіон "Металург" у Кривому Розі, де займатиметься 2 тисячі дітей, стадіон "Спартак", де базується дитячо-юнацька спортивна школа ФК "Кривбас" та інші.