Фото прес-служби "Метінвест"

На тлі зростання кількості нових випадків коронавірусу в Україні Фонд Ріната Ахметова спільно з групою компаній "Метінвест" продовжують безоплатно постачати кисень до лікарень Маріуполя.

Як повідомила прес-служба компанії, в серпні 2021 року медустанови міста отримали 40,12 тонни рідкого і 5,15 тисяч кубометрів газоподібного кисню, більша частина якого розподілена між лікарнями, що надають допомогу хворим на коронавірус. Так, лікарня №4 отримала 5,76 тонн рідкого і 264 тонн газоподібного кисню, лікарні №9 передали 34,36 тонн рідкого і 180 тонн газоподібного кисню, а лікарня швидкої медичної допомоги отримала 1542 тонн газоподібного кисню.

Крім того, Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча стабільно забезпечує киснем Покровську клінічну лікарню інтенсивного лікування – за останній місяць медзакладу відвантажили 6,42 тонни рідкого кисню.

Відео дня

"Фонд Ріната Ахметова спільно з групою "Метінвест" продовжують надавати максимальну підтримку закладам медицини в рамках боротьби з пандемією, регулярно поставляючи життєво необхідний для одужання пацієнтів кисень в медустанови в необхідному обсязі. Як зазначають медики, вчасно розпочата киснева терапія при COVID-19 знижує ризик розвитку супутніх захворювань і скорочує час перебування на лікуванні в стаціонарі", – зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча Олена Кондалова.

Зазначимо, згідно з останньою офіційною статистикою, на даний момент в Маріуполі налічується 286 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, з яких 82 – перебувають на стаціонарному лікуванні в лікарнях міста. Всі вони отримують кисневу терапію, газ для якої регулярно поставляє меткомбінат імені Ілліча Групи "Метінвест".

Нагадаємо, за 2020 рік група "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова передали лікарням Маріуполя 206 тисяч кубометрів кисню на 11,5 млн грн, у тому числі 183 тисячі кубометрів газу було поставлено у відділення для лікування хворих на коронавірус. Всього за період з початку пандемії, інвестиції групи "Метінвест" в будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури медустанов Маріуполя склали понад 72 млн грн, що дало можливість облаштувати майже 700 лікарняних ліжок з прямою подачею кисню.