Варченко наголосив, що нападники, «будуть нести покарання згідно з законами України» \ скріншот з відео

Нападникам, що у Слов’янську у маршрутці накинулись на жінку, яка розмовляла українською мовою, загрожує до 5 років ув’язнення.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, інформує пресслужба МВС.

Читайте такожЦькування у маршрутці Слов'янська через українську мову влаштувала кандидат у депутати - соцмережі (фото, відео)

Поліція відкрила кримінальну справу після відео, на якому жінку в маршрутці лають через те, що вона розмовляє українською, а потім намагаються виштовхати з авто. Наразі поліція встановлює особи громадян, які були учасниками цього інциденту.

Коментуючи ситуацію, Варченко наголосив, що особи, «які зграєю накинулися на українськомовну жінку за, власне, українську мову, будуть нести покарання згідно з законами України».

«Вже найближчим часом вони дізнаються, що Кримінальний кодекс Україні передбачає покарання за розпалювання ворожнечі та образу почуттів громадян за мовними ознаками (ст. 161 ККУ). Що санкція за знущання з людей, які розмовляють українською, - до 5 років ув'язнення. У правовий спосіб їм буде доведено, що Слов'янськ - це Україна. Брутальна істота чоловічої статі, яка розпускала руки, познайомиться зі статтею 296 Кримінального кодексу, яка передбачає обмеження волі до 5 років», - зазначив Варченко.

Він додав, що громадянам, які зухвало ігнорують протиепідемічні заходи та наражають на небезпеку інших людей, агресивно відмовляючись користуватися масками в громадському транспорті, нагадають про зміст статті 44.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення зі штрафами у розмірі від 17 до 34 тис. грн.

Мовний конфлікт у маршрутці Слов'янська: всі подробиці

  • Раніше у місті Слов'янськ Донецької області в одній з міських маршруток стався конфлікт. Зокрема, там влаштували цькування жінці, яка українською мовою зробила зауваження одному з пасажирів за неправильне носіння маски.
  • Дві особливо агресивні жінки вступили у тривалу перепалку з україномовною пасажиркою. "Ми вже на таких надивилися, он, довели країну незрозуміло до чого. "Громадська діячка"! Приїхали до нас сюди, на наш Схід, життя від вас немає!" - вигукнула одна з них.
  • Однак на цьому конфлікт не вичерпався — до жінки, яка знімала те, що відбувається на відео, підскочив чоловік і почав з матами смикати її за руки, намагаючись виштовхнути з маршрутки.