В Києві пікетують телеканал "НАШ" / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

На вулиці Жилянській, 101А, де розташований офіс телеканалу "НАШ", відбулася масова акція протесту. 

Як передає кореспондент УНІАН, кілька сотень людей зібралися під стінами офісу, аби виступити з вимогою про закриття телеканалу. 

Протестувальники скандували "Пам’ятай, чужинець, тут господар - українець", "Закрийте ватну помийку", "Мураєва - за ґрати" та інші лайливі гасла на адресу власника телеканалу Євгена Мураєва.

Відео дня

Читайте такожСБУ готує документи для внесення телеканалу "НАШ" до санкційного списку

З двору телеканалу ввімкнули гучномовець. З нього лунали звинувачення на адресу протестувальників, заяви про те, що акції проплачені. 

Крім цього, можна було почути нібито реальні історії від невідомих дикторів. До прикладу, заробітчанина з Польщі, який розповідає, як був на Майдані і йому за це давали гроші. Інша розповідь - від невідомої жінки, яка просить сина поїхати з Києва, де він нібито заробляє на платних мітингах. 

Заяви, що лунають з гучномовця, заглушають виступи протестувальників, та, ймовірно, спрямовані на те, аби деморалізувати учасників акції.

Між записами дикторів із гучномовця лунав гімн України, тоді учасники акції скандують "Слава Україні! Героям слава!".

З автовишки у дворі телеканалу оператор вів відеозапис мітингу. Протестувальники натомість світили у його бік ліхтариками, щоб засвітити камеру.  

На акції виступали активісти (Сергій Стерненко, Сергій Філімонов, Роман Ратушний), нардеп Роман Лозинський. У своїх виступах вони акцентували, що телеканал є проросійським, транслює російські наративи (про громадянську війну в Україні тощо), і тому має бути закритий.

Учасники акції принесли різноманітні плакати, де обігрується назва телеканалу ("Не наш, а їхній" тощо).

Чимало плакатів були присвячені звинуваченням на адресу телеканалу у пособництві Кремлю і підтримці російської агресії проти України.

Крім плакатів, протестувальники також принесли ємність із ватою та фотографією Євгена Мураєва, мішки з написом "ВАШ". 

На завершення акції протестувальники запалили фаєри і скандували "Вимкніть зброю Росії".

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов не взявся прогнозувати, чи буде запроваджено санкції проти каналу Мураєва "НАШ".

"Я не можу одноосібно це питання вирішувати. Якщо відповідні документи будуть подані до апарату РНБО, вони будуть розглянуті і відповідні рішення будуть прийняті на засіданні РНБО", - зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: