Будівля соціологічного факультету Університету Каразіна / Фото: ДСНС

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна буде переміщено на більш безпечну територію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко в ефірі спільного телемарафону українських каналів.

"На превеликий жаль, університет імені Каразіна, який має багаторічні традиції, повністю зруйнований рашистськими загарбниками від авіаударів. Але університет Каразіна буде переміщений під керівництвом Міністерства освіти і за сприяння комітету... Ректор виконує всі наші рекомендації і переносить університет у більш безпечне місце", – сказав Вітренко.

Відео дня

Таке рішення стосується не тільки легендарного університету. У відомстві розповіли, що Державний біотехнологічний університет був переміщений в Закарпатську область. Тим часом Чернігівська політехніка та Маріупольський державний університет теж чекають зміни локації.

Головне – зберегти освітню мережу

"Ми все робимо для того, щоб не втратити жодного університету, щоб усі університети працювали і могли організувати свій освітній процес, який буде у дистанційній формі, а якщо дозволяє безпекова ситуація, то і в змішаній формі, тобто з очними зустрічами викладачів і студентів", – сказав Вітренко.

Він додав, що перевозяться ті заклади вищої освіти, які виявили таке бажання у безпечніші райони.

Вас також можуть зацікавити новини: