Містянам пообіцяли організувати підвіз питної води до будинків / фото УНІАН

У Сумах через відключення за борги компанією «Сумиобленерго» від енергопостачання Тополянського та Токарівського водозаборів більша частина міста залишилася без води.

Про це повідомляє комунальне підприємство Сумської міської ради «Міськводоканал».

Згідно з повідомленням, через борг водоканалу енергопостачальне підприємство припинило подачу електроенергії до двох водозаборів сьогодні, 16 вересня, з 9:00.

Відео дня

Читайте такожСитуація з водою в окупованому Криму досягла точки кипіння - ЗМІВ результаті без води залишилися вулиці Харківська, Івана Сірка, Героїв Крут, Курська, Ковпака, Лесі Українки, Веретенівська, 2-га Харківська, Фабрична, Сумсько-Київських дивізій, Прокоф’єва, Катерини Зеленко, Даргомижського, Дунайська, Генерала Чеснова, Інтернаціоналістів, Заливна, 1-ша та 2-га Замостянська, проспекти Михайла Лушпи та Курський, село Нижнє Піщане та багато інших.

Напередодні КП «Міськводоканал» рекомендувало жителям зазначених  вулиць запастися водою.

Зі свого боку комунальники сьогодні з 10:30 вже організували підвіз технічної води у п’яти точках міста: вул. Героїв Крут, 64; пр-т Михайла Лушпи, 44; вул. Івана Сірка, 18 (біля церкви Сергія Радонежського); вул. Харківська, 9; пр-т Курський, 45.

Наголошується, що технічну воду заборонено до вживання та приготування їжі.

Також планується підвіз питної води до будинків мешканців і до об’єктів соціальної інфраструктури згідно із затвердженим графіком.

Станом на 15 вересня заборгованість КП «Міськводоканал» перед компанією «Сумиобленерго» складає близько 41 мільйона гривень.

Разом з цим, споживачі сумського водоканалу заборгували підприємству майже 53,9 млн грн, з них 40 млн грн – борг населення. Зокрема, серед найбільших боржників перед КП «Міськводоканал» є компанія «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання», погашення заборгованості якої в сумі понад 17 млн грн допомогло б підприємству розрахуватися з обленерго.

«Не маючи джерела вирішення боргової проблеми, КП «Міськводоканал» терміново звернулося до Сумської міської ради щодо фінансової допомоги задля врегулювання ситуації з енергопостачальниками та недопущення перебоїв у сталому постачанні води до житлових будинків м. Суми», – повідомляє водоканал.

Вас також можуть зацікавити новини