Головні новини України 6 листопада 2020 / фото REUTERS

Верховна Рада запровадила штрафи за неносіння захисних масок. Віталій Кличко у першому турі переміг на виборах мера Києва.

Ситуація з коронавірусом

В Україні за добу хворобу COVID-19 діагностували у 9 721 особи. При цьому вилікувалися 10 762 людини.

Всього у країні офіційно підтверджено 440 188 випадків коронавірусної інфекції. Одужали від недуги 195 544 українці, померли – 8 125 хворих.

Відео дня

Штрафи за неносіння масок

Верховна Рада ухвалила закон, яким встановлюється, що за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надітих респіраторів або захисних масок, які закривають ніс та рот, накладатиметься штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Голова комітету парламенту з питань правоохоронної діяльності, народний депутат від "Слуги народу" Денис Монастирський пояснив, від чого залежатиме конкретна сума штрафу за неносіння маски.

Оновлення карантинних зон

Уряд оновив карантинне зонування в регіонах. Нові обмеження набудуть чинності у вказаних містах й районах з півночі 9 листопада.

Результати виборів мера Києва

Київська міська територіальна виборча комісія озвучила остаточні результати голосування за кандидатів у мери Києва. Згідно з підрахунком голосів, перемогу здобуває Віталій Кличко зі значним відривом від суперників – 50,52%.

Реакція на заяву Кравчука про вибори на Донбасі 2021

Депутатів Верховної Ради обурила заява голови делегації України в Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кравчука щодо підготовки "Плану спільних кроків" для ТКГ. Згідно з ним, у разі повного припинення конфлікту і демілітаризації ОРДЛО, передбачається проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Актуальні новини 6 листопада 2020 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

Від початку доби збройні формування РФ та її найманці двічі порушили режиму припинення вогню на Донбасі.

Зеленський заявив, що в разі успішної деокупації на Донбасі можуть провести вибори навесні.

Головні новини України: що важливо знати 6 листопада 2020