Пенсіонери силових відомств прорвали кордон біля будівлі Ради  / фото УНІАН, Тетяна Поляковська

Пенсіонери силових відомств під час акції за перегляд пенсій прорвали кордон біля будівлі ВР на площі Конституції.

Як передає кореспондент УНІАН, в акції беруть участь близько тисячі осіб. Судячи з їхніх плакатів, вони приїхали з різних міст України, зокрема, з Харкова.

Пенсіонери силових відомств, зокрема, Міністерства внутрішніх справ, вимагають перегляду їхнього пенсійного забезпечення.

Зокрема, вони зазначили, що якщо не виконають їхні вимоги до 14 серпня, то вони проводитимуть у Києві радикальніші дії. Зокрема, планується марш.

Пенсіонери силових відомств прорвали кордон біля будівлі Ради / фото УНІАН, Тетяна Поляковська

Після проголошення своїх вимог учасники акції ще трохи зачекали на представників парламенту, з якими вони хотіли поспілкуватися.

Депутати до них не вийшли, тому пенсіонери-силовики, як і обіцяли раніше, прорвалися через паркан та кордон Нацгвардії, якими розділено площу Конституції, - перед центральним входом до парламенту.

Протестувальники спробували потрапити в будівлю, але їх відтіснили. Частина учасників акції перекрили вулицю Грушевського.

Згодом протестувальники відійшли від будівлі парламенту, а правоохоронці стали кордоном на площі Конституції.

Правоохоронці, які не давали мітингарям прорватися до будівлі ВР, поступово зайняли частину площі Конституції, яка зазвичай відгороджена парканом. До цього цей паркан прорвали учасники мітингу. Наразі його вже знову встановили.

Кордони силовиків по периметру парламенту з самого ранку було посилено.

Учасники акції також зауважили, що пізніше планують вирушити до будівлі Кабінету міністрів.