В Україні ось-ось посилять відповідальність за підробку COVID-сертификатів / фото УНІАН

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький розповів про плани посилення відповідальності за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Говорячи про позачергове засідання парламенту, яке має відбутися 2 листопада, Радуцький зазначив, що на ньому має розглядатися, зокрема, законопроект, який "підвищує в три рази кримінальну відповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів".

Відео дня

Депутат уточнив: "Якщо це... багаторазове порушення закону по використанню фальсифікованих документів, – до 8 років позбавлення волі".

Читайте такожНові правила проїзду в метро Києва з 1 листопада: пасажирів попередили про великі штрафиРадуцький також зауважив, що під "багаторазовістю" мається на увазі вчинення таких дій більше одного разу.

"І це, що стосується людей, які виробляють, виготовляють. А люди, які користуються, – там адміністративна відповідальність також збільшується... Там за 50 тисяч гривень", – сказав він.

Парламентар також зауважив, що із 800 кримінальних справ, які наразі порушено правоохоронцями щодо підробних сертифікатів, "проходить аж одна медсестра в Одеській області, усе інше – це інтернет, це різні аферисти".

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини