Обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті / фото УНІАН

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою службових осіб ПАТ "Донецькоблгаз" в розтраті понад 500 млн грн коштів підприємства.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Встановлено, що у період 2017-2020 років фінансовий директор ПАТ "Донецькоблгаз" та колишній начальник його структурного підрозділу – Краматорського УГГ, діючи з прямим умислом та за попередньою змовою між собою та іншими особами, систематично здійснювали безпідставний та протиправний перерахунок грошових коштів з банківських рахунків ПАТ "Донецькоблгаз", 38% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", на банківські рахунки приватних юридичних осіб, чим заподіяли матеріальну шкоду на суму понад 500 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після ознайомлення підозрюваних з матеріалами досудового розслідування, обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті.

Читайте такожЗ Інституту раку вкрали ліки та інструменти для операцій на 10 мільйонів гривень

Окрім цього, за інформацією Офіса генпрокурора, триває досудове розслідування за аналогічним фактом відносно першого заступника голови правління ПАТ "Донецькоблгаз", який на даний час перебуває у розшуку. В рамках цього провадження також перевіряються обставини включення незаконно перерахованих грошових коштів ПАТ "Донецькоблгаз" в тарифи населення за спожитий природний газ.

Вас також можуть зацікавити новини