Українці намагаються "відкосити" від повісток та армії / фото УП

Керівник територіального центру комплектування Бурині Сумської області Сергій Павлов розповів, до яких хитрощів вдаються військовозобов'язані українці, щоб не потрапити під мобілізацію.

В інтерв'ю "Суспільному" Павлов зізнався, що зараз непросто комплектувати армію, адже в YouTube та інших джерелах "розганяють" інформацію про те, що повістки не треба отримувати, мовляв, ТЦК - не законні формування.

"Плюс дуже багато людей, які могли б служити, та вони не хочуть, вони шукають жінок з інвалідністю, на них одружуються, надають документи", - каже керівник ТЦК.

Відео дня

Крім того, за його словами, військовозобов'язані українці починають вступати до вишів, училищ, щоб за статтею 23 "відкосити" від армії. Нагадаємо, ч. 1 ст. 23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" визначає відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Повістки в Україні вручають по-новому

7 квітня 2023 року Кабмін ухвалив постанову, за якою ТЦК тепер можуть надсилати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку. 

Це вже викликало хвилю обурення в адвокатських колах та серед українців. Правники вказують на серйозні "пробіли" в такій ідеї.

Вас також можуть зацікавити новини: