Пожежа забрала життя 15 людей / фото REUTERS

Стан чотирьох з п’яти постраждалих під час пожежі у будинку для людей похилого віку у Харкові – задовільний.

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, про це повідомив головний лікар міської клінічної багатопрофільної лікарні №17 Дмитро Черепов.

Читайте такожЗеленський оголосив день жалоби в Україні через пожежу в Харкові

За його словами, четверо постраждалих перебувають на лікуванні у відділенні паліативної допомоги. Троє з них були доправлені до хоспісу ще вчора, а одного постраждалого, який отруївся чадним газом, після лікування в іншій лікарні вранці також перевели до паліативного відділення 17-ї лікарні.

«Сьогодні нас відвідав президент України Володимир Зеленський, секретар міської ради Ігор Терехов, керівництво області. Ми ухвалили рішення, що всі пацієнти залишаються в хоспісі. Вільні місця у нас є. Життю всіх постраждалих нічого не загрожує, їхній стан задовільний. Медична допомога їм надається в повному обсязі, адже фактично вони утримувалися в приватному хоспісі, а тепер перебувають у хоспісі комунальної форми власності. Тому весь необхідний у їхньому стані догляд вони отримують. Ми знайшли їхніх родичів, і контакт повністю налагоджений», - розповів Черепов.

За його словами, двоє постраждалих – жителі Харкова, один – з Харківської області та ще один – з Донецької.

Він додав, що п'ятий постраждалий під час пожежі зараз перебуває на лікуванні в опіковому центрі лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. І. Мещанінова. У нього діагностовано близько 20% опіків тіла, його стан – стабільно тяжкий.

Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові

  • 21 січня, у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, сталася пожежа, внаслідок якої загинули 15 осіб, 5 госпіталізували.
  • За попередніми даними, причиною займання стало необережне поводження з електронагрівальними приладами. За фактом пожежі поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
  • Кабінет міністрів створив урядову комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з розслідування причин пожежі.
  • Правоохоронці затримали чотирьох осіб, серед них - власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку та його дружина - директор приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, і адміністратор.
  • У Харківській ОДА повідомили, що зазначений будинок нелегальний.