Експерт вказав на важливі нюанси щодо "прослушки" в кабінеті Валерія Залужного / фото УНІАН

Знайдено "прослушку" в кабінеті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, і цей інцидент обростає подробицями.

В умовах війни для Росії важливо знати плани українського командування, отримати інформацію, про це військово-політичний експерт Олександр Мусієнко сказав в ефірі телемарафону, коментуючи ситуацію із "прослушкою" в кабінеті Залужного. Він зазначив, що такі інциденти можуть траплятися, коли країна воює. "Росія зацікавлена в тому, щоб отримати доступ безпосередньо до планів, обговорень. Це завжди у всіх війнах було так", - заявив експерт.

Мусієнко зазначив, що слідство має встановити, хто мав доступ до тих приміщень, як це могло трапитися. "Зараз має слідство встановити, тому що, вочевидь, про це приміщення знали, отже, звужується коло осіб. У нинішніх умовах далеко не всі знають навіть військові, і не всі військові мають доступ безпосередньо до певних об’єктів, де знаходиться командування. І це правильно, тому що це вимоги безпеки. І відповідно ці пункти змінюються, звичайно, є коло осіб, які про це знають. Вочевидь, це коло осіб могло щось знати, ті, хто охороняв", - додав експерт.

Відео дня

Він зазначає, що встановлення "прослушки" в першу чергу вигідне саме російським спецслужбам і їхній агентурі, щоб проникати і здобувати інформацію про те, що говоритиме командувач, адже йтиметься про проведення бойових дій, про плани.

Мусієнко сказав, що саме військова контррозвідка, в якої сьогодні професійне свято, має виявляти ворожих шпигунів і розкривати ворожу підривну діяльність, що є дуже важливо в умовах війни. "Саме вони й відповідальні за контррозвідувальне забезпечення як Генерального штабу, так і головнокомандувача і взагалі української армії", - додав він.

У центрі уваги Залужний - новини про "прослушку"

Як повідомляв УНІАН, Валерій Залужний підтвердив, що вчора, 17 грудня, знайдено засіб для прослуховування кабінеті, який мав сьогодні використовуватися ним о 7 годині ранку для зустрічі. При цьому зазначив, що "прослушка" була не в одному місці.

За його словами, це приміщення використовувалося й раніше, але довгий час було не залучене для роботи. Він сумнівається, що в цьому кабінеті могла озвучуватися інформація, що є державною таємницею.

Сьогодні Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що пристрої для прослуховування були встановлені у кабінетах, призначених для роботи головнокомандувача Збройних сил України та працівників Апарату забезпечення його діяльності. Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження.

Вас також можуть зацікавити новини: