Серед протестувальників - переважно працівники шахт Ахметова / Mykhailo Volynets, Facebook

Під будівлею Офісу президента сталися сутички між правоохоронцями та шахтарями, коли ті намагалися встановити намети.

Про це у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Читайте такожГоловні новини України за 1 липня: нові покарання за "п’яне" водіння та посилення карантину в Києві

Відео дня

«Під стінами Офісу президента. Прямо зараз. Працівники поліції, (зверніть увагу: поліції діалогу) забирають майно шахтарів - намети. Перешкоджають встановленню наметів під ОП», – написав він.

На фото гірники сфотографували легкі травми, отримані унаслідок штовханини.

Волинець зауважив, що учасники акції протестують на Банковій уже другий день поспіль, та що протести – «безстрокові». Страйкарі продовжують вимагати виплату заборгованих зарплат.

Mykhailo Volynets, Facebook

Водночас, за інформацією нардепа Андрія Геруса, серед протестувальників переважно працівники ДТЕК "Добропіллявугілля". 29 червня, напередодні страйків, він заявив, що на більшості державних шахт заробітна плата виплачена за травень або частково за травень.

"Тобто заборгованість на більшості держшахт менше одного місяця. Ситуація не ідеальна, але явно не така, щоб шахтарі ішли на страйки. Для прикладу, рік тому - у червні 2019 року - борги перед шахтарями держшахт складали 2-4 місяці. Сьогодні ситуація набагато краща", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, учора в центрі Києва близько 600 членів профспілок перекрили рух вулицею Грушевського біля Верховної Ради.