Протести за Стерненка - активісти кажуть про суд над ще одним учасником акції під ОП / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Суд обере запобіжний захід ще одному учаснику акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня під будівлею Офісу президента.

Читайте такожВоював проти ЗСУ: на Харківщині затримали бойовика "ЛНР"

Про це повідомляється у Telegram-каналі "Самозахист", який організували прибічники Стерненка для координації акцій.

Відео дня

"Ще одного учасника акції судитимуть за акцію під ОП. Поліція вручила Олексію Білковському - члену руху "Гонор" - клопотання про обрання запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дата та час судового засідання стануть відомі згодом.

Водночас не повідомляється про те, за якою статтею йому повідомили про підозру.

Що передувало

  • 20 березня біля будівлі Офісу президента на Банковій у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка.
  • Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Також активісти розбили скло у дверях будівлі і закидали фаєри та димові шашки в середину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі.
  • Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП червоною фарбою.
  • За попередніми оцінками, пошкодження будівлі Офісу президента оцінили приблизно у два мільйони гривень.
  • По завершенню акції поліцейські затримали Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо Влад Сорд), якого підозрюють у тому, що він розбив скло у дверях будівлі ОП. Йому інкримінують вчинення хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї.
  • 23 березня суд обрав Сорду запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
  • Цього ж дня стало відомо про оголошення підозри ще одному учаснику акції на Банковій - лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову. Йому інкримінують ст. 296 ч. 4 "Хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень".