Відновлення посвідчення водія у Дії / УНІАН, В'ячеслав Ратинський

В додатку "Дія" з’явилася нова послуга - відновлення посвідчення водія. Відтепер замінити чи відновити водійські права можна всього у кілька кліків. Розповідаємо, як це зробити.

Мінцифри запустило нову послугу для автомобілістів у додатку "Дія". Відтепер можна, не виходячи з дому, замінити водійські права, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення та відновити водійське посвідчення, яке було викрадене, втрачене, пошкоджене, а також якщо ви змінили прізвище чи просто хочете викинути пластик та користуватися цифровим документом. 

Як замінити чи відновити посвідчення водія в Дії

Щоб замінити чи відновити права, потрібно зробити 3 кроки:

Відео дня
  • подати заяву в застосунку;
  • оплатити послугу впродовж 10 хвилин - інакше заява анулюється;
  • забрати посвідчення в сервісному центрі МВС.

Можна взагалі відмовитися від пластикового документа й залишити лише цифровий - Україні перша в світі прирівняла пластикове водійське посвідчення до електронного.

Важливий момент: перевірте, аби додаток "Дія" був оновлений до останньої версії.

Розмитнення авто через Дію - що потрібно знати

Найближчим часом планується також запуск послуги з розмитнення авто в "Дії". Цей процес буде максимально зручним та значно полегшить розмитнення авто під час воєнного стану.

Як розмитнити авто через "Дію":

  • заповнити митну декларацію в "Дії" - ввести VIN-код автомобіля, який треба розмитнити; деякі поля підтягнуться автоматично, а деякі - потрібно заповнити;
  • сплатити митні платежі - сума буде розрахована автоматично, треба буде лише сплатити її в "Дії", вказавши реквізити власної банківської карти;
  • пройти митний контроль - пред’явити авто митному органу.

Дізнатися вартість розмитнення через "Дію" можна вже зараз - на сайті rozmytnennia.diia.gov.ua працює калькулятор розмитнення авто.

Раніше ми розповідали про нові послуги, які вже з’явилися у додатку "Дія" - тепер за кілька кліків можна отримати витяг про несудимість та скасувати шеринг авто.

Вас також можуть зацікавити новини: