Священник застосував силу до дитини, яка рвала черешні біля храму / фото УНІАН Олексій Іванов

У місті Ковель Волинської області взяли під нічний домашній арешт священника римо-католицької церкви, який зв’язав скотчем шестикласницю за те, що вона рвала черешні на території храму. Відповідне рішення ухвалив Ковельський міськрайонний суд. 

У рішенні зазначається, що ввечері 8 червня учениця 6-го класу ковельського ліцею ім. Олени Пчілки на території костелу Святої Анни рвала черешню. Через це священник зв’язав її скотчем. Також вказується, що він погрожував застосуванням предмету, зовні схожого на рушницю.

Відео дня

Священник є настоятелем цього храму, він уродженець с. Плебанівка Вінницької області, не одружений, непрацюючий та раніше не судимий.

16 червня йому повідомили про підозру за ч.2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі людини).

На засіданні слідчий та прокурор клопотали про взяття священника під цілодобовий домашній арешт через те, що він може переховуватись від слідства та суду, вчиняти незаконний тиск на потерпілу і свідків.

Підозрюваний та його захисник не заперечували проти застосувати запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

"Але у зв’язку з необхідністю здійснення благодійної діяльності та проведення богослужіння просили застосувати нічний домашній арешт. Також підозрюваний вказав, що не працює і грошей на заставу не має, своє існування забезпечує за рахунок пожертв для церкви", - йдеться у документі.

Суддя ухвалив рішення про застосування щодо настоятеля храму запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 18:00 до 08:00.

Інші новини про правопорушення, скоєні священниками

Нещодавно послушника Почаївської лаври засудили до 5 років позбавлення волі за розповсюдження у соцмережах проросійської агітації.

Він поширював дописи про підтримку захоплення територій України й глорифікацію російських військових, за перемогу яких просив молитись. Також закликав до підтримки окупаційної адміністрації держави-агресора.

Вас також можуть зацікавити новини: