Спільники Маймана через суди не дають вдові отримати законну спадщину - ЗМІ

1 листопада Ірпінський міський суд Київської області під головуванням судді Юлії Кравчук вже вкотре відклав розгляд цивільної справи про спадок. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Видання зазначає, що спільники скандально відомого Михайла "Моні" Маймана, якого вже неодноразово затримували правоохоронці, позиваються до Інни Хетманчік. Мета – заволодіти майном, яке їй залишилося у спадок після смерті її чоловіка.

"РБК-Україна" зазначає, що справа триває вже третій рік і постійно затягується – суд лише імітує розгляд справи, викликаючи сторони на засідання, а потім "зненацька" переносить розгляд на іншу дату без пояснення причин. Головує в цій справі суддя Юлія Кравчук, призначена на посаду в 2020 році. До цього працювала помічницею судді Київського апеляційного суду.

Спільники Маймана через суди не дають вдові отримати законну спадщину - ЗМІ

Так, 1 листопада Інні Хетманчик повідомили через працівника суду, що справа переноситься аж на 4 місяці, а саме на 23 лютого 2023 років. 

Через постійні переноси та затягування справи в інтересах спільників Михайла Маймана, Інна Хетманчік змушена була звернутися по допомогу до правозахисних та громадських організацій, які провели акцію протесту під Ірпінським міським судом.

Все вказує на те, як зазначає видання, що такий тривалий розгляд цивільної банальної справи свідчить про змову між слугами Феміди та спільниками Михайла Маймана.

"РБК-Україна" додає, що спільники Маймана не вперше діють таким чином – вони інспірують паралельні судові процеси для того, щоб змусити Інну Хетманчік відмовитися від прав спадкоємиці.

26 жовтня в Дарницькому суді столиці слухалася ще одна справа, дуже подібна до нинішньої. Світлана Геллер, яка за твердженням Інни Хетманчік, входить до складу ОЗУ, яку очолює "ветеран" Михайло Майман (Помогайбо)  понад 12 років тому незаконно переоформила на підставну особу (брата Михайла Маймана – Богдана Помогайбо) частину будинку, який належав покійному чоловікові Інни Хетманчик. Зараз очікується рішення суду в цій справі.

Спільники Маймана через суди не дають вдові отримати законну спадщину - ЗМІ

Видання "РБК-Україна" нагадує, що Михайло Майман став скандально відомим після служби у батальйоні "Архангела Михаїла" у складі якого він нібито брав участь у битві за Київ. На сьогодні відомо, що батальйон не входить до складу ТРО і його бійці не мають права носити зброю.