Вакуленка вбили росіяни / фото Володимир Вакуленко в Facebook

У Харкові днями поховали 49-річного українського письменника Володимира Вакуленка. Його тіло знайшли у братській могилі під Ізюмом після викрадення російськими окупантами.

Мама загиблого каже, що її сина росіянам здали односельці, повідомляє "Обозреватель". За словами жінки, наразі цих зрадників немає у селі.

Вакуленко після початку повномасштабного вторгнення Росії вирішив нікуди не тікати зі свого рідного села Капитолівка на Харківщині, не боючись, що за нього можуть "взятися" окупанти через його проукраїнську позицію.

Відео дня

Росіяни навідувалися після того, як зайшли до села, до Вакуленка двічі. Уперше 22 березня вони забрали Володю разом з 14-річним сином, увечері того ж дня відпустили.

24 березня Вакуленка забрали з дому у капцях та старому светрі, більше живим його ніхто не бачив. Згорьована мати письменника зараз каже:

"Я точно знаю, хто з місцевих жителів видав мого сина. Зараз цього чоловіка в селі немає, кудись поїхав. Але не лише він був стукачем. Тижнів через два-три після того, як Володю відвели, до будинку знову прийшли двоє військових. Їх привів вже інший житель села, вони теж хотіли забрати мого сина. Де зараз цей зрадник, я теж не знаю".

Хто такий Володимир Вакуленко

Володимир Вакуленко - автор 13 книг, серед них збірки дитячих віршів, які він присвятив своєму сину Віталію, який страждає від аутичного розладу. 

Письменник відомий своєю проукраїнською позицією, він - учасник Революції Гідності, під час якої його було поранено "тітушками" у Маріїнському парку.

Він був відзначений нагородою "Срібний тризуб". Також Володимир - лауреат Міжнародного конкурсу "Коронація слова".

50-річний письменник Володимир Вакуленко зник на рідній Харківщині у березні 2022 року під час окупації. Згодом стало відомо, що його тіло після викрадення росіянами знайшли у братській могилі в Ізюмі.

Вас також можуть зацікавити новини: