Стерненку сьогодні можуть вручити підозру / УНІАН

Одеський активіст Сергій Стерненко прийшов до Головного слідчого управління СБУ, де йому, ймовірно, мають вручити підозру у вбивстві нападника Івана Кузнєцова та незаконному поводженні зі зброєю.

Читайте такожСправа Стерненка: прокуратура закрила справу проти загиблого фігуранта – ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, до будівлі ГСУ СБУ підтримати активіста прийшли близько 100 небайдужих громадян.

Відео дня

Перед своїм візитом до слідчого Стерненко повідомив, що сьогодні до нього додому приходили поліцейські, щоб примусово доправити на допит, оскільки вчора він не з'явився до управління СБУ, але правоохоронці не застали його вдома.

Стерненко нагадав, що декілька тижнів тому йому вже намагалися вручити підозру у вбивстві, проте прокурор відмовився її погоджувати, і після цього прокурора відсторонили від справи та знайшли іншого.

"Я прийшов, тому що Аваков і Венедіктова хочуть відібрати у нас право на захист власного життя. Показово, що понад рік тому другий нападник на мене, який є підозрюваним, утік з України, і він не оголошений у розшук. Натомість вони розшукують мене. Якщо ця влада хоче погратись у диктатуру, то вона дуже пошкодує", - сказав Стерненко.

Також Стерненко додав, що прийшов до ГСУ СБУ без адвокатів, оскільки вони не встигли доїхати.

«Оскільки, коли я просив слідчого викликати мене належним чином, заздалегідь, щоб могли прийти адвокати, вони цього не зробили, вони прислали «мусорів»», - сказав Стерненко.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує напад зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси. Один з нападів завершився смертю нападника.

9 жовтня 2019 року Генпрокуратура направила до Головного слідчого управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка.

СБУ порушила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, - Івана Кузнєцова, якого Стерненко вбив, захищаючись від нападу. 7 квітня 2020 року генпрокурор Венедиктова заявила, що підозра Стерненку за фактом смертельного поранення нападника буде пред'явлена в будь-якому випадку.

Сьогодні Стерненко заявив, що до його квартири прийшла поліція з ухвалою про примусовий привід в СБУ