Гроші суддя отримав у три етапи / фото REUTERS

Суддю Господарського суду Одеської області, обвинуваченого в одержанні 570 тис. грн неправомірної вигоди, засуджено до 9 років позбавлення волі.

Читайте такожПоліція затримала хабарників з "Укртрансбезпеки", які обклали "даниною" перевізників (фото, відео)Як повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відповідний обвинувальний вирок сьогодні, 7 жовтня, оголосив Вищий антикорупційний суд.

За відомостями САП, у 2014 році вказаного суддю було викрито на вимаганні та одержанні 570 тис. грн від директора приватного підприємства за задоволення позовних вимог у господарській справі, яка перебувала у нього на розгляді.

Відео дня

«Гроші він отримав у три етапи, двічі – безпосередньо у службовому кабінеті», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колегія суддів, розглянувши матеріали кримінального провадження, заслухавши свідків та дослідивши докази у справі, визнала суддю винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України.

«Вироком суду суддю Господарського суду засуджено до 9 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією», - заявили в САП.

У відомстві додали, що вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо не буде внесено апеляційної скарги.

Вас також можуть зацікавити новини