REUTERS

У готелі “Венеція” у Києві на батьків очікують ще 62 дитини, народжені сурогатними матерями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"До мене звернулося 91 подружжя щодо народження 97 дітей. Це стосується вісьмох клінік... Що стосується готелю “Венеція”, там 73 дитини, 62 дитини ще очікують батьків", - розповіла вона.

Відео дня

Читайте такожСурогатне материнство в Україні: Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за порушення

За словами Денісової, Міністерство закордонних справ вже надало 79 дозволів на в’їзд та виїзд для батьків-іноземців таких дітей.

"Пари приїжджають, але вони знаходяться ще на карантині два тижні, а потім матимуть можливість побачити своїх дітей", - підкреслила омбудсмен.

Як повідомляв УНІАН, на початку травня стало відомо, що у столичному готелі "Венеція" перебувають 46 немовлят, народжених сурогатними матерями у клініці Biotexcom.

Батьки всіх дітей – іноземці, зокрема громадяни США, Іспанії, Великої Британії, Італії, Франції, Німеччини, Китаю та інших країн.

Денісова 15 травня заявила, що наразі претензій щодо порушення законодавства до клініки немає.

Денісова також повідомила, що до неї звернулися батьки деяких із немовлят з проханням про допомогу із в'їздом в Україну, щоб забрати дітей, та виїздом вже з малюками.

Нагадаємо, 13 травня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в Україні є 46 дітей народжених сурогатними матерями для іноземців, яких зараз тримає у готелі київська клініка.

У соцмережах поширилось відео з готелю, де наразі перебувають декілька десятків дітей.