До узбережжя біля Одеси на уламках прибило пораненого собаку / скріншот

До узбережжя Чорного моря в Одеській області на уламках будинку течією прибило пораненого собаку. Тварина, яку виявили недалеко від обласного центру, постраждала у повені, спричиненій терактом на Каховській ГЕС.

Зворушливе відео у соціальних мережах оприлюднили очевидці. На ньому зафіксовано, як до берега, заваленого сміттям, підпливли уламки якоїсь будови, а на них - живий собака. Перелякана тварина метушиться і не може зійти на сушу - до неї ще більше десятка метрів, а пес поранений та ослаб. Невідомий чоловік входить у воду, наближається до "мандрівника", наскільки це можливо, і кличе до себе. Ще кілька людей, голоси яких чути за "кадром", чекають на березі.

Люди пропонують собаці сосиски, воду і зазначають, що він - шокований.

"Дивіться, яка вона злякана та побита, її страшно крутило (у вирі - УНІАН). Іди сюди, гарна, не бійся, ми тебе не образимо", - кажуть люди.

Як зазначає місцевий житель Валентин Ткачук, собака, вочевидь, з Херсонської області зміг вижити і на плоту із залишків будинку доплисти практично до Одеси, де його побачили і врятували.

Як з’ясувалося, песика, якого врятували жителі Одещини, зовуть Боніфацій. Тварина, дійсно, припливла із Херсона. 

"Він був охоронцем на дачах у сторожа, навпроти херсонського гідропарку", - розповідають люди.

Вони стверджують, що тварину впізнали. 

Теракт на Каховській ГЕС - новини

Як повідомляв УНІАН, у ніч проти 6 червня російські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС, що спричинило масштабну екологічну катастрофу.

Затоплено та підтоплено десятки населених пунктів, є жертви серед людей. Загинуло сотні свійських та диких тварин, у Чорне море ринув потів бруду.