Усього було затримано понад 60 "тітушок" / фото СБУ

Під Харковом правоохоронці затримали автобуси з понад 60 особами, які планували дестабілізувати ситуацію у місті.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що в рамках масштабних антитерористичних навчань на Харківщині правоохоронці запобігли проникненню на територію області кількох груп «тітушок» загальною кількістю понад 60 осіб.

Відео дня

«Автобуси з «тітушками» були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є жителями інших регіонів України і не мають жодного стосунку до Харківської області», - йдеться у повідомленні.

В СБУ підкреслили, що за наявною інформацією, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради.

Читайте такожУ Нацкорпусі прокоментували блокування бази тітушок в Києві

«Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України», - наголосили у відомстві.

В СБУ додали, що координаційна група Антитерористичного центру відслідковує можливі спроби радикальних угруповань зловживати правом громадян на проведення масових заходів, метою яких є провокування заворушень та інших дій антигромадської спрямованості.

«КГ АТЦ реагує на факти здійснення будь-яких злочинів. Ми вживаємо відповідні заходи з їх припинення, проведення невідкладних слідчих дій та направлення матеріалів за підслідністю», - заявили в СБУ.

фото СБУ

Вас також можуть зацікавити новини: