Одного з фігурантів справи Ан-26 візьмуть під варту / фото facebook.com/olexiykucher.kh

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою командиру військової частини А-4104 В’ячеславу Глазунову, якого підозрюють у порушенні правил підготовки і проведення польотів, що призвело до катастрофи учбового літака Ан-26 і загибелі членів екіпажу та курсантів.

Читайте такожУ ДБР назвали причину катастрофи літака Ан-26 з курсантами під Чугуєвом

Про це кореспонденту УНІАН повідомила речник ДБР Ольга Чеканова.

Відео дня

Вона зазначила, що Печерський райсуд задовольнив клопотання сторони обвинувачення, обравши для Глазунова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Також сьогодні суд має розглянути ще одне клопотання у справі про катастрофу Ан-26 – щодо обрання запобіжного заходу командувачу Повітряних сил ЗСУ Сергію Дроздову.

Катастрофа Ан-26 під Харковом

  • Увечері 25 вересня в Харківській області під Чугуєвом під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики й курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив тільки один курсант.
  • 28 жовтня урядова комісія назвала причини катастрофи літака Ан-26, головні з них - це відсутність дієвого контролю за організацією та виконанням польотів з боку посадових осіб Харківського університету, системні порушення правил виконання польотів.
  • Про підозри у справі про катастрофу літака Ан-26 повідомлено командувачу Повітряних сил ЗСУ Сергію Дроздову, керівнику польотами і командиру військової частини А-4104 В’ячеславу Глазунову.
  • Командувачу Повітряних сил повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби), іншим двом – за ст. 416 (порушення правил польотів або підготовки до них) Кримінального кодексу.