Тетяна П'янова / скріншот

38-річна Тетяна П'янова, яка рік тому оголеною ходила Харковом із відрізаною головою своєї 13-річної доньки Христини, погрожує скоро повернутися з психлікарні додому та тримає у страху все село.

Читайте також"Мене тільки Божий суд чекає": вбивця доньки у Харкові влаштувала істерику в судіПро це пише «Сьогодні» з посиланням на місцеву депутатку Тетяну Пантелєєву, яка відстежує ситуацію, пов'язану з цією трагедією.

«Після затримання та арешту П'янова знаходиться в психіатричній лікарні, у Дніпрі. Вона через день пише своїй подрузі, Юлі, про те, що скоро повернеться в село через те, що психлікарню нібито закривають. Але, як розумієте, це маячня. Вона визнана неосудною, тому ні про яке повернення мова не йде. Проте люди бояться, особливо на тлі того, що з психлікарнями ситуація в країні дійсно непроста», – розповіла Пантелєєва.

Відео дня

Водночас прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко роз'яснив, що П'янова за рішенням суду була госпіталізована в психіатричну лікарню суворого режиму:

«Якщо не буде поліпшень її здоров'я, то там вона залишиться назавжди».

Але жителі села все одно побоюються можливого повернення П'янової.

Одна з її сусідок нагадала, що незадовго до вбивства дівчинки її мати накрила дзеркала чорною тканиною та віддала іншим ікони, які були в будинку.

Моторошне вбивство школярки на Харківщині: що відомо

Вранці 30 квітня 2020 року у Харкові поліцейські затримали оголену Тетяну П'янову в неадекватному стані. В одній руці вона тримала ніж, в іншій – пакет, в якому була відрізана голова дівчинки.

Пізніше в поліцію звернувся житель села Подвірки та повідомив, що вранці виявив обезголовлене тіло своєї 13-річної племінниці. У будинку він проживав разом зі своєю сестрою та її донькою. Зрештою, поліція встановила, що жінка вбила свою власну доньку.

У жовтні 2020-го суд визнав П'янову неосудною та направив її на примусове лікування в психіатричну лікарню.