Труханов розповів про успішну реформу шкільного харчування в Одесі

Регіональний форум "Реформа системи шкільного харчування" відбувся в Одесі за участі Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета і Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. У форумі взяли участь більше 700 учасників – представники п’яти областей: Одеської, Полтавської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської. Регіональний форум проводиться з ініціативи Олени Зеленської, яка привітала учасників форуму в онлайн-форматі.

Вітаючи присутніх, мер міста Геннадій Труханов підкреслив, що в Одесі величезна увага створенню належних умов в закладах освіти приділяється на протязі останніх шести років. Міська влада розпочала роботу з реформування шкільного харчування з найголовнішого - харчоблоків, зокрема, ремонт та оснащення новим обладнанням. А для поліпшення якості харчування юних одеситів в Одесі було створено робочу групу з педагогів, лікарів, дієтологів, рестораторів, небайдужих людей, які займаються цим питанням.

Труханов розповів про успішну реформу шкільного харчування в Одесі

"Результати, які сьогодні вже є, вони дійсно вражають. Хочу зазначити, що я в липні був у Одесі. Все можливо! Об'єднавши зусилля всіх відповідальних людей - все вдається", -сказав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Відео дня

"Як голова міста, я пишаюся тим, що Одеса - перше місто в Україні, де впроваджено безглютенові сніданки для учнів 1-4 класів. Також ми збільшили в бюджеті міста видатки на харчування з 10 до 17,50, а потім до 23,50 грн в день на одного учня. Відремонтували та оснастили новим обладнанням більше половини харчоблоків закладів освіти міста. Так, це значні фінансові витрати, але ми розуміємо, що робимо правильну і корисну справу", - зазначив міський голова Геннадій Труханов.

Труханов розповів про успішну реформу шкільного харчування в Одесі

В рамках візиту до Одеси міністри також відвідали міські комунальні заклади, серед яких – Палац дитячої та юнацької творчості "Біла акація". Місткий актовий зал, вокальні та хореографічні студіі, класи малювання і моделюванняя, - все це справило велике враження на гостей. Адже "Біла акація" - перший, побудований з фундаменту, дитячо-юнацький центр такого рівня за роки Незалежності України. Палац було побудовано у рамках проєкту Президента України "Велике будівництво".

"Вражаючі емоції. Я просто в захваті! Реально треба піарити на всю країну",- сказав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Покращення якості медичних послуг – в числі пріоритетних задач міської влади. Так, 6 вересня було відкрито нове приймально-діагностичне відділення в міській клінічній лікарні №10. Високий рівень організації відповідно до міжнародних вимог до екстреної стаціонарної медичної допомоги оцінив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Труханов розповів про успішну реформу шкільного харчування в Одесі

"Лікарня зроблена за найвищими стандартами. Я думаю, що тут створені умови для мотивації медичних працівників приходити на роботу із радістю. Гадаю, тут, без перебільшення, буде врятовано життя не одного одесита",- сказав Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Капітальний ремонт із розширенням приміщень приймального відділення було проведено у рамках програми Президента України "Велике будівництво".

Мер міста зазначив, що Одеса готова ділитися досвідом із іншими містами України.