Ілюстрація УНІАН

На сході України залишилася будівельна компанія, яка за 30-40 км від лінії фронту продовжує ремонтувати дорожнє покриття.

Ситуація на східному фронті вже протягом декількох місяців залишається ключовою в інформаційному порядку. Вже очевидно, що боротьба ведеться буквально за кожен метр землі, при цьому критично страждає інфраструктура і логістика. Але попри це жителі Донецького регіону, які зараз найближче до лінії фронту, постійно спостерігають дорожню техніку і ремонтні роботи по основних трасах. Злагоджена робота дорожніх будівельників, по суті, зараз єдине, що дозволяє військовим вивозити поранених, отримувати технічне постачання, а жителям місцевих громад – не залишитися відрізаними від "великої землі" і отримувати медичну та гуманітарну допомогу.

Як вдалося з'ясувати, на Донбасі залишилася фактично єдина компанія –"Юніонтрансбілдінг", яка продовжує виконувати свої зобов'язання за держзамовленнями і відновлює дороги. Попри важкі бої, які ведуться в регіоні кожен день, компанії вдається працювати без відставання від плану і за взятими зобов'язаннями в строк. До червня в компанії працювали 72 людини, і більшу частину колективу будівельників вдалося зберегти. Будівельники виконували роботи в графіку і з початку воєнного стану в Донецькій області встигли відремонтувати вже 4 основних дороги:

Відео дня

1) А/Д Н-32 Покровськ-Бахмут-Михайлівка, км 013 + 538 - км 048+292

2) А/Д Т-05-15 Олександрівка-Покровськ-Константинополь, км 71+710 - км 107+112

3) а/д н-20 Слов'янськ-Донецьк-Маріуполь, км 52+834 - км 88+134

4) А / Д м-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине, км 1127 + 100 - км 1152 + 109

Важливо відзначити, що саме за ці роботи командир військової частини А7037 Анатолій Вишневський направляв лист подяки. Так, командир частини окремо дякував Голову Держагентства автомобільних доріг Євгена Кузькіна і його першого заступника Андрія Івко за оперативну та якісну роботу по ділянках автодоріг у Донецькій області: Бахмут-Покровськ, Покровськ-Константинополь та Курахове-Іскра.

"Завдяки злагодженим діям продовжують функціонувати автомобільні шляхи у прифронтових зонах, що вкрай необхідно для оперативного транспортування поранених, забезпечення місцевих жителів гуманітарною допомогою, своєчасного прибуття аварійних бригад і швидкої допомоги. Завдяки таким самовідданим людям зміцнюється бойовий дух і успішно виконуються бойові завдання", – підкреслив у листі командир військової частини А7037 Анатолій Вишневський.

У цей час – план дорожнього будівництва в Донецькій області продовжує виконуватися в тісній взаємодії з Донецькою ВЦА. На найближчі місяці у підприємства "Юніонтрансбілдінг", яке підтвердило свою надійність в якості підрядника і репутацію в ефективному дорожньому будівництві, визначено подальший план робіт в регіоні. При цьому, надійний колектив компанії зараз задіють і в ремонті блок-постів в Донецькій області. 

У компанії "Юніонтрансбілдінг" підкреслюють, що при формуванні своїх цілей орієнтувалися, у першу чергу, на мостобудування в Україні і успішно реалізовують свої інженерні можливості в капітальному будівництві мостів.

Зараз на прифронтових територіях критично необхідний простий ямковий ремонт, що саме собі не складна інженерна задача, але є вкрай важливою складовою в логістиці життєзабезпечення ЗСУ і регіону в цілому.