Українські військові закінчили курси гірської підготовки в Грузії / фото newsgeorgia.ge

У Грузії у Сачхерській школі гірничої підготовки імені полковника Бесіка Кутателадзе завершилися літні проміжні та базові курси гірської підготовки, у яких взяли участь і українські військові.

Як повідомляють "Новини Грузія", літній проміжний курс тривав чотири тижні. У ньому взяли участь 17 грузинських, українських та чеських військовослужбовців.

У базовому курсі брали участь 37 курсантів Національної академії оборони Грузії імені Давида Агмашенебелі. Їх підготовка тривала протягом трьох тижнів.

Відео дня

Читайте такожУ Грузії розпочинаються багатонаціональні навчання за участю військових з України

Військові проходили гірничо-технічну підготовку, правила вибору і використання гірського обладнання, правила безпеки, необхідні при переміщенні по гірській місцевості, а також організацію порятунку і евакуації постраждалих при переміщенні в горах.

Після закінчення курсів на території школи пройшла офіційна церемонія випуску. Командир училища, віце-полковник Іване Цхададзе привітав випускників з успішним завершенням гірничого училища. Їм були вручені сертифікати про проходження курсів, а відзначилися - також значки і подарунки.

Військові навчання українців: що відомо