У харківському саду Шевченка після трирічної реконструкції відновив роботу кіноконцертний зал "Україна".

Про це повідомляє Харківська міськрада.

Кіноконцертний зал "Україна" — знаковий для харків’ян об’єкт. Перший концерт у його стінах відбувся 12 серпня 1963 року. Протягом багатьох років кіноконцертний зал був майданчиком для десятків тисяч концертів популярних артистів, музичних фестивалів та прем’єр фільмів.

Відео дня

Будівля має статус культурної пам’ятки місцевого значення та вважається одним з видатних зразків архітектури ХХ сторіччя.

"Коли говорять, що ця будівля - пам'ятник архітектури, напевно, в це важко повірити, бо вона виглядає дуже сучасно. Я впевнений, що тут пройде ще чимало концертів і міських заходів! Щоб домогтися такого результату, було витрачено багато сил, наукової та конструкторської думки, застосовані неординарні будівельні рішення", — сказав під час церемонії відкриття в.о. міського голови Ігор Терехов.

Під час реконструкції в обліку будови, за словами Терехова, зберегли пам’ятні харків’янам ще з радянських часів деталі: шрифт літер на фасаді, підсвітку, мозаїку, а у самому залі покращили акустику.

Перший концерт у відновленому залі дав ВІА "Синяя птица".

Нагадаємо, нещодавно Ігор Терехов повідомив про повернення у комунальну власність стадіону "Металіст", а також усього майна, яке належало знаменитому харківському футбольному клубу.