Мешканці Бердянська та Пологів Запорізької області матимуть можливість отримувати швидку і професійну медичну допомогу в модернізованих приймальних відділеннях лікарень. Про відкриття у найближчі дні двох відділень після реконструкції заявив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Він повідомив, що реконструкція відбувається у рамках президентської програми "Велике будівництво". Нові відділення дозволять скоротити діагностику з кількох годин до 20-30 хвилин, після чого пацієнт одразу отримуватиме необхідне лікування.

"Це значно підсилить медичну мережу території, де наразі невтішна ситуація із показниками захворюваності на COVID. Відкриття нових приймальних відділень також полегшить роботу медиків із ковідними хворими", - підкреслив Олександр Старух.

Відео дня

Крім відкриття двох відділень, планують запустити кисневі станції в обласній інфекційній лікарні, Бердянську та Кам’янці-Дніпровській. Область також отримала 30 млн гривень медичної субвенції, яку витратять на закупівлю кисневих концентраторів для первинної ланки медицини. Це допоможе як пацієнтам з COVID-19, так і людям з хворобами органів дихання.

Як повідомляв раніше координатор програми "Велике будівництво", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, до кінця року за програмою президента буде відкрито 177 оновлених приймальних відділень. З інших об’єктів соціальної структури упродовж 2021 року планують побудувати і відремонтувати 95 шкіл, 70 дитсадків, 29 басейнів і 80 стадіонів.